Ukrasne rezbarene letvice (lajsne u duborezu) od drveta se koriste već vjekovima u stolarstvu, ali samo u proteklih nekoliko desetljeća su dobili na popularnosti pojavom mašinski obradjenih lajsni, koji pružaju izuzetnu preciznost, konstantni kvalitet i niske cijene. Drvene rezbarene letvice dolaze u raznim širinama i dezenima tako da pored klasičnih motiva kao što su bivolsko oko ili pletenica, možete pronaći i moderne dezene. Upravo moderni dezeni omogućavaju da se lajsne koriste i van kruga stilskog namještaja.

Ukrasne rezbarene lajsne (lajsne u duborezu)

Kliknite ovdje za katalog drvenih rezbarenih letvica.

Rezbarene letve ili lajsne se u stolarstvu mogu koristiti na raznim mjestima:

- Kant traka za oblaganje rubova namještaja. Savitljivost same drvene letve omogućava da se kantuju i lučni komadi namještaja. Ljepljenje drvene letvice se može uraditi sa kontakt ljepilom ili klasičnim ljepilima, koje se koristi u stolarstvu.

kantovanje rubova namještaja

lajsne za rub namještaja

- Aplikacije za ormare , knjižnice , police , itd. Tehnika ljepljenja drvene lajsne (letvice) je ista kao i kad se koristi (rabi) za kantovanje. Lijep efekt možemo postići ako za rezbarenu letvu napravimo sa frezerom kanal (nut) u kome će lajsna izgledati kao sastavni dio namještaja i kao da je izrezbarena iz njega.

lajsne u drvetu rezbarene

rezbarene drvene lajsne za namještaj

- Oplemenjivanje kuhinjskih ili plakarnih vrata (frontova). Kod gotovih frontova drvena lajsna se geruje i lijepi na obradjenu površinu kontaktnim ljepilom dok kod frontova koje se tek izradjuju preporuča se frezovanje kanala koji će da ugosti letvicu i tako postići kompaktniji izgled. Na slici lijevo se vidi kuhinjski front dekoriran sa kockastim rezbarenim letvicama, koji je po završetku farbanja patiniran.

vrata za kujne

rezbarene lajsne za dekoriranje enterijera

dekoriranje kuhinjskih frontova


- Rezbarene letvice (lajsne) se mogu vrlo efektivno koristiti i u vanjskim uvjetima ka što je ovaj portal. Obratite pažnju da ljepilo koje koristite za ljepljenje letvica bude vodootporno.

dekoriranje izloga drvenim aplikacijama


Pogledajte katalog letvica klikom OVDE.


Ako želite da kupite rezbarene letvice iz kataloga to možete učiniti poručivanjem preko telefona ili pošaljite e-mail s proizvodima koje želite poručiti. Nakon primljene porudžbine letve se šalju sa kurirskom službom koja stiže na vašu adresu u roku od 72h.

Za više informacije pozovite 01 / 7776911. Telefonski broj je preusmjeren našem skype operateru u Madjarskoj koji priča Hrvatski. U slučaju da na telefonskom broju ne možete dobiti operatera zamolićemo vas da Vaš upit pošaljite na office.hr@naturtrend.com

Naturtrend Impex Kft 

Viola u. 1 Segedin Mađarska 

Informacije i fotografije koje se nalaze na našoj internet stranici se mogu slobodno preslikati, samo dodajte izvor ili naziv naše web stranice.