Trsku, koju koriste za popravljanje stolica nazivaju raznim imenima, kao što je španjolska trska, thonet (tonet) trska , ratan trska , pletena trska , itd. Svakako je potrebno razlikovati ratan trsku i takozvanu španjolsku trsku jer dok španjolska trska služi za oblaganje sjedalnih površina i maske za radijator, dotle ratan trska je namijenja isključivo za dekoracijske svrhe. Kod izrade ovih materijala se koristi ista trska, samo što kod ratana se iskorištava unutrašnjost trske, dok kod španjolske trske se koristi spoljni dio trske koja je manje dekorativna, ali je mnogo jača.

Španjolska trska se uglavnom koristi kod zamjene sjedalne površine ili naslona thonet stolica, ali se sve češće koristi kod izrada maski za radijator ili ispuna kuhinjskih frontova. Španjolska trska je potpuno prirodna i može se tonirati (bajcovati) ako se za to ukaže potreba. Dolazi u rolama ukupne duljine 15,24m od čega sječemo na dužinu koju zahtijeva klijent. Ako se želite informirati o tehnici zamjene španjolske trske na thonet stolicama kliknite OVDE.

Španjolska trska

Klikom ovde možete da naručite španjolsku trsku preko web prodavnice


Šifra
Širina role  
Cijna Kn/m  
Kvalitet
Španska trska i tonet materijal
TH-1/2-45-N
45 cm
22,7 eur
Normal
TH-1/2-45-S
45 cm
41,3 eur
Superior
TH-1/2-50-N
50 cm
25,2 eur
Normal
TH-1/2-50-G
50 cm
38,1 eur

TH-1/2-60-N
60 cm
33,5 eur
Normal
TH-1/2-60-S
60 cm
57,2 eur
Superior
TH-1/2-90-N
90 cm
63,4 eur
Normal

Kod kupovine cijele role (15.24m) odobravamo popust u visini od 10%.

Objašnjenje kvaliteta:

'Superior' klasa (I klasa) je namijenjena onima koji traže najbolju i najizdržljiviju trsku. U većini slučajeva se koristi kod popravka tonet stolica sa španjolskom trskom.

Klasa 'Normal' po izgledu i karakteristikama izgleda identično 'Superior'-u ali je malo slabija zato se preporučuje za one površine gdje se neće sjediti na njemu. Najviše se koristi kod maski za radijatore i kao uložak u ramove kuhinjskih frontova.

'Dekor' klasa je po izgledu različita od prethodne dvije klase, više je izbijeljena (pogodnija za bajcovanje, toniranje i farbanje) i pletenje niti je rjeđe. Cijena je mnogo konkurentnija od ostalih klasa. Nije dovoljno jaka da se montira u tonet stolice kako bi se sjedilo na njemu ali je odlična alternativa 'Normal klasi' kao uložak u razne drvene okvire. Vizuleno razliku izmedju "superior", "normal" i "dekor" kvalitete možete pogledati Klikom ovdje.

___________________________________

Ratan trska je gusto pletena trska predvidjena za dekoriranje. Uglavnom se koristi kod izrade namještaja (kuhinjski frontovi, ispuna za vrata, filunzi, zidna obloga, itd.) Prirodni sastav trske omogućava korištenje ljepila i bajčeva, koji se koriste u drvnoj industriji. Ako se pokaže potreba prije bajcovanja možemo vam poslati besplatan uzorak.

Ratan trska

Šifra
Širina nita (mm)
Širina role (cm)
Cijna Kn/m
Ratan trska od rattana
RA-5-60-N (I klasa)
5 mm
60 cm
---
RA-5-90-N (I klasa)
5 mm
90 cm
35,9 eur
RA-3,5-60 (I klasa)
3 mm
60 cm
19 eur
RA-3,5-90 (I klasa)
3 mm
90 cm
30,1 eur
RA-3,5-60 (II klasa)
3 mm
60 cm
---
RA-3,5-90 (II klasa)
3 mm
90 cm
---

Kod kupovine cijele role (15m) odobravamo popust u visini od 10%. 


Ako želite vidjeti još fotografija u svezi ovih proizvoda posjetite naš fotoalbum!

Ako želite da kupite španjolsku ili ratan trsku to možete učiniti poručivanjem preko telefona ili pošaljite e-mail s proizvodima koje želite poručiti. Nakon primljene porudžbine trska se šalje sa kurirskom službom koja stiže na vašu adresu u roku od 72h.

Za više informacije pozovite 01 / 7776911. Telefonski broj je preusmjeren našem skype operateru u Madjarskoj koji priča Hrvatski. U slučaju da na telefonskom broju ne možete dobiti operatera zamolićemo vas da Vaš upit pošaljite na office.hr@naturtrend.com

Naturtrend Impex Kft
Viola u. 1 Segedin Mađarska

Informacije i fotografije koje se nalaze na našoj internet stranici se mogu slobodno preslikati, samo dodajte izvor ili naziv naše web stranice.