Bambus rolete su zaštitnik vaše stolarije, terase i prostorije od prodora sunčeve svjetlost, padavina isveukupnih klimatskih utjecaja. Radi se o prirodnom materijalu, drvetu različitih nijansi, koje seposebno oblikuje da bi se dobio materijal za rolete.

Rolete od bambusa danas su vrlo popularne - zahvaljujući zanimljivoj teksturi, paleti boja i atraktivnom dizajnu. One će vam pomoći da ukrasite sobu, naglasiti stilski smjer, prilično su jeftine i traju dugo.

Bambus rolete su kruti okviri, pokretani mehanizmom je odgovoran za njihovo funkcioniranje. Ovaj je mehanizam dizajniran do najsitnijih detalja, tako da dobro funkcionira s egzotičnim materijalima. Rolete se sastoje od bambusovih letvica uskih i tankih pločica širine 3 do 10 mm. Izrađene su od drveta, koje je podložno posebnoj obradi i sušenju. Ove letvice su vrlo otporne na habanje i pogodne su za rolete.

Za razliku od ostalih vrsta roleta od plastike, PVC-a,zebra roleta i slično, ove rolete su prilično jeftinije, tradicionalne i manje uočljive na prozorima i vratima.

Cijena bambusovih roleta određuje se prema jednom četvornom metru. Koju god varijantuodaberete, bambusove rolete će imati cijenu po četvornom metru gotovo dvostruko nižu od nekih drugih odabranih rješenja.

Izrada bambus roleta

Prednost roleta od bambusa je u tome što se mogu izrađivati u određenim dimenzijama. Širinu i dužinu birate prema stolariji, odnosno prozorima i vratima. Bez obzira na mjeru dostupnog prostora, možete dobiti rolete od bambusa po želji i prilagoditi. Mjere se daju za širinu i duljinu, točnije zajedan kvadratni metar, što je ključni faktor u određivanju cijene. Izrada obično traje nekoliko dana, a prednost je što se oni vrlo lako montiraju.

Bambusove rolete se ugrađuju na unutarnjoj ili vanjskoj strani prozora ili vrata. Montiraju se nastolariju ili se buše zidovi, pa se postavljaju neovisno o prozorima ili vratima. Ako je potrebno, možete je prenijeti iz unutrašnjosti sobe na terasu ili drugi vanjski prostor. Za upotrebu izvan kuće, sve što trebate je premazati postojeće bambus rolete. Za zaštitu od kiše, grada, vjetra ili drugih utjecaja okoliša koristi se posebna masa na uljnoj bazi bez laka kako se tijekom vremena ne bi pokvarila ili promijenila.

Roletne od bambusa djeluju antialergijski i imaju antibakterijska svojstva. Često ih možete pronaćiu vrtićima i školama, kao i u medicinskim ustanovama. Lake su za održavanje, dovoljno ih je usisavati jednom tjedno i jednom mjesečno obrisali suhom ili vlažnom krpom ako su jako prljave. Izvorni materijal će vam omogućiti da ukrasite svoj dom.

Da bi rolete od bambusa duže zadržale svoj izvorni izgled, potrebno je pridržavati se određenih pravila prilikom čišćenja. Bambus treba brisati od prašine samo suhom krpom ili posebnom četkom za prašinu. Ako su jako zaprljane, možete koristiti mokru spužvu, ovu metodu treba rijetko koristiti. Pri čišćenju ne koristite deterdžente za čišćenje. Nakon uporabe kemikalija, bambus može promijeniti boju nekih dijelova ili postati deformiran.

Bambus rolete se mogu koristiti za ukrašavanje ureda, restorana i kafića. Bambus je ekološka sirovina, pa se može koristiti i u ukrašavanju dječjeg prostora.

Rolete se mogu ugraditi i na PVC prozore. Sustav za ugradnju na prozorske kapke je vrlo jednostavan. Sa roletom se dobiju i kukice za kačenje. Samo olovkom označite mjesto na kojem ćete bušiti, izbušite rupe i zavijte kuke za koje ćete zakačiti rolete.

Rolete od bambusa su neizostavan element interijera u mnogim stanovima i kućama. Ljudi ostavljaju pozitivne komentare. Glavna prednost roleta od bumbusa je što su ekološko neškodljive po zdravlje. Vrlo su jednostavni za upotrebu, imaju širok raspon uzoraka, lako se uklapaju u bilo koji interijer.

Naša tvrtka izradjuje već dugih niz godina bambus rolete tačno na željenu mjeru. Ako ste zainterosavani da kupite bambus rolete KLIKNITE OVDJE kako bi saznali više.