Bambusne tapete su ekološki ukrasni materijali izrađeni od prirodnog bambusa. U središtu bambusne tapete koriste se obrađene trake od prirodnog bambusa. Obrubljene ploče mogu biti različitih širina, što proširuje mogućnost dizajna interijera. Daske od bambusa zalijepljene su na podlogu od tkanine. Ovisno o vrsti, bambusne tapete koriste vanjski ili unutarnji dio bambusa. Vanjski sloj bambusa ima povećanu čvrstoću i ima karakterističnu strukturu. Kod bambusnih tapeta unutarnja strana trake je brušena. Po pravilu su dodatno lakirani kako bi poboljšali operativne sposobnosti.

Bambusne tapeta sastoje se od platna, tkanine. Kao osnova za bambusnu krpu koristi se tehnička gaza na koju su zalijepljene bambusne trake.Širina bambusne trake je od 2 mm do 17 mm. Širina role bambusne tapete je 120cm.

Bambusne tapete dolaze u rolama dužine 15m u različitim izvedbama. Stražnja strana pozadine je tekstil koji spaja bambusne letvice. Debljina tapeta ovisno o uzorku varira između 3 i 4 mm. Pozadina je fleksibilna do te mjere da se stupovi promjera 6 cm mogu lako pokriti. Površina bambusne tapeta je lakirana i nakon lijepljenja nije potrebna nikakva završna obrada. Održavanje tapeta je jednostavno i može se očistiti na klasičan način, kao i bilo koja stolarija (vlažna krpa, pronto itd.).

Bambus tapete

Bambusne tapete možemo podijeliti u dvije različite vrste:

Bambusne tapete od bambusovih letvica na unutarnjoj strani debla i bambusne tapete od bambusovih letvica na vanjskoj strani debla od bambusa. Bambusne tapete izrađene od unutarnjeg dijela debla od bambusa omogućuju vam da površinu tretirate lakovima različitih boja. Pozadina iz unutarnjeg dijela bambusa može se podijeliti u tri vrste: prirodna, karbonizirana i wenge boja. Bambusne letvice tretiraju se bistrim lakovima.

Karbonizirana mreža dobiva boju zagrijavanjem bambusa u komorama na visokoj temperaturi. Kao rezultat toga, bambusova prostirka dobila je jednoliku smeđu boju po cijeloj debljini ploče. U pravilu su tapete od bambusa lakirane kako bi imale najjaču moguću strukturu, kako bi bile otpornije na habanje.

Od bambusnih pozadina lako možemo napraviti takozvanu bambusnu ploču, koja nastaje lijepljenjem bambusnih pozadina na stolarsku ploču (MDF, sirovu šperploču itd.). Dobiveni paneli su dekorativni i zbog lakirane površine bambusne tapete, nakon lijepljenja nema završne obrade. Sva ljepila koja se koriste u drvnoj industriji mogu se koristiti prilikom lijepljenja bambusnih tapeta na ploču.

Bambusne tapete zauzima veliko mjesto u dizajnu interijera i smatra se ekološkom, laganom i vrlo pogodnom za rad. Ako želite ukrasiti svoju kuću u modernom stilu, bambusne tapete bit će sjajno rješenje. Obično se postavljaju samo na dijelovima zida. Pomoću njih možete postići toplo-hladni efekt. Oni isijavaju toplinu i pojavljuju se u nekoliko boja, a najčešće su boje prirodne boje bambusa, smeđe svijetlo i tamno, zelenkasto, s njima možete lijepo ukrasiti dječju sobu. Savjet je da dječja soba ne smije biti u potpunosti prekrivena bambusnim tapetama. Vrlo su pogodni za hodnike u kojima, osim estetske, može imati i korisnu funkciju zaštite zidova od habanja.

Bambusne tapete vrlo su jednostavne za održavanje, izdržljive su. Ploče od bambusnih tapeta mogu se koristiti i lijepljenjem na MDF različitih debljina. Možete koristiti bambusne ploče kao vata ormara ili kao neku vrstu pregrada.

U današnje vrijeme, kada na tržištu imamo velik broj umjetnih materijala koji čak i potpuno mogu zamijeniti prirodne materijale, vrlo je dobar osjećaj pronaći nešto prirodno i okrenuti se prirodi i onome što nam ona može ponuditi. Što god odlučite, imajte na umu da je priroda uvijek tu za nas i da bismo je trebali poštovati.

Ako ste zainteresirani za kupnju bambus tapeta, posjetite našu stranicu proizvoda s dezenima i cijenama KLIKOM OVDJE. Sve naše proizvode šaljemo kurirskom službom na željenu adresu.