Kuća je mjesto u kome boravak treba biti ugodan i udoban. Jedna od najvažnijih zadaća je osigurati ukrase za kuću koji će biti u skladu s načelima prirode i bliskosti s prirodom. Preurediti stan je vrlo kreativan proces naročito za one koji bi želeli ostvariti jedinstven i orginalan stil. Danas, su rezbarije od drveta u širokoj upotrebi u uređenju unutrašnjosti prostora, namještaja, vrata i stubišta. Rezbareni drveni ukrasi u uređenju kuće se smatraju znakom dobrog ukusa i naglašava status vlasnika. To olakšava činjenica da prirodno drvo uvijek izgleda elegantno i luksuzno, ručno rezbarenje proizvod pretvara u pravo remek djelo. Ukrasi se prave od različitih vrsta drveta najčešće su to bukva i lipa jer su najpogodniji za oblikovanje. Rezbarenje se vrši na CNC strojevima s daljnjim ručnim šmirglanjem kako bi se dobio savršeni izgled. Važan faktor u određivanju cijene duboreza je kompleksnost proizvodnje. Iz ovoga slijedi da složeniji proizvod više košta.


Horizontalni ukrasi se najčešće koriste u dekoraciji stanova. Tako izrezbareni ukrasi se koriste za dekoraciju dnevnih i spavaćih soba. Suvremeni dizajneri u stvaranju unutrašnjosti svake sobe, bilo da je dnevni boravak, spavaća, dječja soba ili ured koriste različite urezane dekorativne elemente. Rezbarene dekoracije služe kao sredstvo da se postigne željeni vizualni efekt. Pravilno odabrana i pravilno postavljena u zatvorenom prostoru rezbarena dekoracija ima za cilj stvaranje povoljne atmosfere, osjećaj topline i udobnosti. Ovi dekorativni elementi daju ljepotu i stilsko jedinstvo vašeg doma.

Duborez u drvetu

Ugaoni ukrasi danas postaju vrlo popularni. Najčešće se koriste kao dekorativni elementi na vitrinama i ramovima slika. Obično idu u paru, postoje desni i lijevi kako bi se mogli uklopiti. Stare vitrine mogu dobiti sasvim novi izgled zahvaljujući upravo ovom tipu ukrasa, uz koju rezbarenu letvicu izgledatće u potpunosti osvježeno. Stari toaletni stolić će izgledati potpuno drugačije ukoliko mu dodate ovakav ukras.

Rezbareni ukrasi od drveta

U sadašnje vrijeme, sve popularniji postaju kapiteli u dekoraciji fasada i stambenih prostora. Oni se najčešće postavljaju na stupove. Svojim izgledom mogu upotpunosti promjene izgled fasade. Najčešće se proizvode u različitim dimenzijama, tako da i ih je moguće uklopiti u bilo kakav prostor. To su uglavnom četvrtasti rezbareni ukras, koji su prožeti odgovarajućim šarama. Njima se mogu ukrsiti i police za knjige. 

Drveni rezbareni kapiteli

Dekorativne rozetne se najčešće koriste u izradi namještaja, zidova i stropa, idealni su za dekoraciju različitih dizajna kamina i vrata. Rozetne mogu biti raznolike od cvjetića do odredjenih ozbiljnijih linija. 

Kliknite ovdje za katalog rezbarenih ukrasa.


Za više informacije pozovite 01 / 7776911. Telefonski broj je preusmjeren našem skype operateru u Madjarskoj koji priča Hrvatski. U slučaju da na telefonskom broju ne možete dobiti operatera zamolićemo vas da Vaš upit pošaljite na office@prirodniinterijer.com

Naturtrend Impex Kft 

Viola u. 1 Segedin Mađarska 

Informacije i fotografije koje se nalaze na našoj internet stranici se mogu slobodno preslikati, samo dodajte izvor ili naziv naše web stranice.