Noga namještaja ne služi samo kao praktična pomoćna funkcija, već služi i kao važan dekorativni element. Vjerojatno najbolji i najkvalitetniji materijal može se nazvati prirodnim drvom za izradu nogu za namještaj. Poseban dizajn omogućuje ekskluzivnu izradu rezbarenih nogu od drveta, čineći svaki komad namještaja jedinstvenim za gracioznost i originalnost. Fascinantne krivulje dizajna namještaja su zabavne, a ako sve prođe dobro, dobro ćete se sjetiti svog posla. Ako izbjegavate umetanje zakrivljenih elemenata u svoj rad, pokušajte, a uz malo znanja i vještina možete dobiti dobre rezultate. Mnogi stolari nisu uspjeli uključiti krivulje u svoj rad. Istina je, u usporedbi s ravnim oblikom, od kojih jedan ima krivulju, potrebno je više vremena za stvaranje i uključivanje metoda koje mogu biti nepoznate. Isto tako, neke tvrtke za obradu drva nerado ograničavaju svoje strukture na pouzdane, lako definirane ravne linije, jer vjeruju da ne mogu izvući oblik koji žele i da je pristupačan.


Proizvodne značajke drvenih nogu za namještaj prikazane su u širokom rasponu, od različitih vrsta proizvodnje, stila, oblika, veličine i vrste drva. Na mnogo načina sve to utječe na konačnu cijenu gotovog proizvoda. Pri projektiranju troškova važno je da je rad tipičan ili jedinstven. Proces zapravo počinje crtežom, ali srećom, jednostavne metode i alati puno pomažu. Unatoč nedostatku posebnog talenta za crtanje, krivulje su gotovo uvijek najvažniji element rada. Uz nekoliko promjena, možete postići željene rezultate u kratkom vremenu. Ako ne želite imati skupu proizvodnju, namještaj koji se okreće najjednostavniji je proizvod koji dolazi s okretanjem "praznih tokarilica", oblik dijelova nastaje kada se fiksni proizvod okrene na stroju. U procesu proizvodnje drvo treba proći kroz nekoliko faza pripreme, obrade na strugovima ili ručno ako ovaj tip stopala zahtijeva fino brušenje. Drvene noge su atribut potreban za svaki namještaj. Noge materijala poput bukve snažna su i pouzdana potpora za svaki namještaj. Rezbarene tanke noge su ljepota i lakoća ženskog toaletnog stola, a dugotrajni i masivni izgled izgledat će sjajno u "rustikalnom" stilu kuhinje. Stari stol i stolice izgledat će kao nove, samo ih morate staviti na prekrasnu podlogu. Stari ormarići koji su već dosadili tokarenim nogicama mogli bi izgledati kao da su upravo kupljeni. Ažurirajte svaki interijer, dajte mu novi dug život i ukrasite ga kako želite.

Rezbarene nogice za namještaj

Ručno izrađeni namještaj izvodi se metodom crtanja na papiru za crtanje ili izravno na stablu koje se zatim piše i oblikuje do željenog rezultata. Za to vam mogu pomoći francuske krivulje koje možete vidjeti na slici, posebno su korisne za crtanje oštrih krivulja sekcije, dok su krivulje broda kao središte fotografije najkorisnije za postupno mijenjanje krivulja.

Noge su obično izrađene od bukve, jasena ili hrasta, iako se mogu izraditi i od drugih vrsta drva. Planirate li preurediti stan ili kuću? Što god odlučili, bez obzira da li sami izradite namještaj ili kupite gotove proizvode, morate znati koje vrste drveća rastu na našem području i za što su dobre.

Hrast raste diljem Europe, u Americi, pa čak iu Japanu. Poznavatelji najviše cijene slavenski hrast. Svojim svojstvima hrasta nadmašuje sve domaće vrste drva. Od hrasta možemo napraviti razne predmete od gradnje stolarije do skupog namještaja i rezbarija. Možemo ga koristiti čak i pod vodom, gdje je pocrnjela i otvrdnula poput kamena.

Bukva se zapravo naziva crvena bukva. Bijela bukva je biljka breza, a sa crvenom bukvom samo je ime veže. Bukva se koristi za izradu predmeta za svakodnevnu upotrebu, vješalice za odjeću, gumbe, košare i gorivo za obične peći, a danas su od nje prave parketi.

Iako su fizikalna svojstva bukve vrlo dobra, a mogućnost nanošenja široke bukve i dalje je relativno jeftina. Ipak osetljiva je na vlagu.

Jasen se nalazi u Vojvodini u šumskim zajednicama Vršačkih planina i Fruške Gore. Boja stabla je od bijele do svijetlo smeđe, a srce stabla može biti tamno-smeđe. Zbog svoje fleksibilnosti i otpornosti na udarce, čisto drvo je tradicionalni materijal za luk i strijelu, ručke za alat, posebno za čekić i osovine, kao i za teniske rekete. Jasenovo drvo je korisno i kao drvo za ogrjev nakon što izgori i kada je zeleno (svježe rezano). Jasen se koristi za poljoprivrednike i vlasnike malih tvornica. Svijetle boje i atraktivno zrnevlje drva jasena popularni su u izradi modernog namještaja kao što su noge, stolice, stolovi i vrata.


U slučaju da još niste odabrali i kupili drvene nogice za namještaj onda to KLIKOM OVDJE možete učiniti.Za više informacije pozovite 01 / 7776911. Telefonski broj je preusmjeren našem skype operateru u Madjarskoj koji priča Hrvatski. U slučaju da na telefonskom broju ne možete dobiti operatera zamolićemo vas da Vaš UPIT POŠALJITE PREKO KONTAKT FORME.