Drvo je tako plemenit materijal, ako ste ljubitelj prirode, zasigurno ćete je htjeti unijeti u svoj dom. Male stvari mogu vas usrećiti i uljepšati vaš dom. Ručke su također nešto malo na vašem namještaju. Svojim izgledom mogu obogatiti izgled bilo koje kuhinje, komode ili ormara. Ručkice za namještaj mogu biti različitih veličina i rasporeda, od standardnih gumba do duguljastih ručki. Drvo od kojeg je izrađena je bukva, jasen i hrast. Drške su fino obrađene i spremne za bojanje, ako želite vidjeti drvo od kojeg je izrađena, dovoljno je obojiti bezbojnim lakom. Drvena drška svojim estetskim izgledom može obilježiti kuhinjske elemente.

Ako pogledate bakinu komodu, vidjet ćete s koliko je stila i ljubavi napravljena. Svaki mali detalj daje joj onu pravu ljepotu, pa ste sigurno primijetili one male ručke i možda kuglicu u nizu koja daje osjećaj da je element od punog drveta ispred vas upravo ono što je samo marljiva ruka iskusnog majstora mogla učiniti i urezati trag. Uz našu tradiciju i iskustvo možemo vam ponuditi veliki izbor drvenih ručkica koje se bez ograničenja mogu uvrstiti u bilo koju kuhinju.

Ručkice za namještaj

U današnje vrijeme sve je prisutniji dekupaž kutija i određenih ladica za pohranu, svaki fino obrađeni element u dekupažu može se obogatiti odgovarajućom potrebnom ručkom. Da bi određeni element imao svoju funkcionalnu ulogu, potrebno je nešto praktično što će pomoći da ladica i poklopac budu otvoreni. Takve male i lijepe stvari ukrašavaju i vaš dom. Bez obzira što će se u nju staviti, bilo određeno sjećanje ili praktična stvar.

Mnogi će vam arhitekti savjetovati da ako želite sačuvati određeni element ili izraditi novi od masivnog drveta, drvene drške bit će bolje od plastičnih. Različite duljine ručki i njihovi oblici pomoći će vam da se odlučite za model koji vam najviše odgovara.

Vrlo je važno da ručke budu funkcionalne, da se lako koriste svojim oblikom. Pritom morate biti sigurni da se prilagođavaju vašoj ruci kako bi je bilo lakše koristiti. Također treba biti oprezan prilikom održavanja ručki da se jednostavnije ručke lakše održavaju. Kada govorimo o veličini ručke, ako je riječ o većoj ladici, na nju je potrebno staviti dulju ručku kako bi se olakšala uporaba. Moguće je postaviti dvije ručke na šire ladice. Ručke na ladicama postavljene su vodoravno, a na elementima okomito, ali to nije isključivo pravilo.

Ručkice za namještaj od drveta

Montaža ručkica je vrlo jednostavna, ručke se postavljaju na osnovu vijka koji prolazi kroz ladicu i ulazi u ručku. Za neke ručke postoji samo jedno mjesto za zavrtanje, dok za određene modele postoje dva mjesta za zavrtanje, sve ovisi o modelu ručke. Gumbi obično imaju jedno mjesto za zavrtanje, dok duguljaste ručke imaju samo dva mjesta za zavrtanje.

Nećete pogriješiti ni s jednom opcijom koju odaberete. Stilovi su različiti kao i potrebe svakoga od nas, zato uvijek uživajte u onome što odaberete.

Pogledajte našu ponudu ručkica za namještaj sa slikama i cenama.